Interstap | Referenties - Interstap
Interstap.nl

Onze kandidaten

 

Ervaringen van kandidaten:

 • “Na een hartinfarct had ik diverse periodes van ziekteverzuim met depressieve klachten. Ik raakte de controle kwijt en was voortdurend moe.  Op het werk was ik vaak geïrriteerd en ik trok me terug uit het sociale leven. Met hulp van mijn werkgever begon ik met een reïntegratietraject. Dit traject was erg intensief dreigde niet goed af te gaan lopen. Toen stelde mijn werkgever voor om over te stappen op een coaching door Interstap. En zo leerde ik Yvonne Kwakkel kennen. Van Yvonne kreeg ik individuele aandacht en de frequentie van de coaching kon aan de behoefte worden aangepast.We hebben vele sessies gehad. Yvonne bleek een goed oor te hebben voor mijn problemen. Ik ben me steeds bewuster geworden van mijn valkuilen en ik heb van Yvonne vele adviezen gehad om daarmee te leren omgaan. Het fijne van deze manier van coaching is de individuele benadering en de flexibiliteit. Yvonne gaat direct in op problemen die zich hebben voorgedaan.  Het bespreken van de problemen wordt altijd gevolgd door afspraken over hoe het anders kan en hoe ik dit kan bereiken.Na verloop van tijd ging het steeds beter. Langzamerhand hebben we de coaching afgebouwd. Inmiddels ben ik gestopt. Ik heb weer grip op het leven en ik heb nog steeds plezier van mijn aantekeningen. Voor mij was dit echt een geweldige hulp”.

 

 • “Na een periode van 1,5 jaar keerde ik terug naar het werk. Het viel mij zwaar. Het vertrouwen in mijn leidinggevende was verdwenen en mijn zelfvertrouwen had het dieptepunt bereikt. Door bureau Interstap/Yvonne Kwakkel heb ik mijn negatieve gevoelens en angsten overwonnen. Het wederzijds vertrouwen, de goede gesprekken, de tips, de adviezen, de rollenspellen, de acties en duidelijke afspraken hebben mij geholpen om dit alles weer te boven te komen. Ik heb geleerd mijn emoties onder controle te houden en mede daardoor heb ik een andere kijk gekregen op de hele situatie. Ik voel me sterker en kan weer verder”. 

 

 • “Ik snap dat het vrij lastig kan zijn een jobcoach te coachen. Yvonne heeft dit voortreffelijk gedaan in spiegelen, reflecteren en vaardigheden aanleren om met valkuilen om te gaan”.

 

 • “Ik ben begeleid op een manier waarop ik mijn eigenwaarde en eigenheid voor 100% heb behouden. Coach liep mee en stelde de juiste vragen, wekte vertrouwen en gaf tips om sterker uit dit proces te komen”.

 

 • “Ik ben heel goed begeleid in mijn zoektocht naar ander werk, dit door middel van trainingen en het maken van testen. Daarnaast werd er goed rekening gehouden met mijn persoonlijke wensen hierin. Medewerkers zijn deskundig en behulpzaam”.

 

 • “Ik ben zeer tevreden over de persoonlijke benadering, begeleiding en ondersteuning”.

 

Deltahuis

 • “Ik ging met het standpunt ‘ik zal wel even laten zien dat een baan vinden niet zo makkelijk is.’ dit traject in.
  Maar ik moet het tegendeel toegeven, want wat heeft dit traject mij op geleverd.
  – Een dosis zelfvertrouwen
  – Een hoop zelfkennis waar ik mee verder kan
  – Een baan waar ik in kan groeien en waar ik op mijn plek zit.”

 

 • “Ik heb heel erg veel gehad aan de eerste 5 dagen van ‘het heft in eigen hand’. Veel geleerd over kwaliteiten en valkuilen en de filmpjes die werden getoond.Esther was erg fijn als trainer, prettig om naar te luisteren was ook erg duidelijk.Begripvol  als mensen bepaalde onderdelen niet erg prettig of moeilijk vonden.Ik werd er in elk geval gemotiveerder van en vond het ook leuk om met opdrachten aan de slag te gaan.”

 

 • “Bij mijn aanvraag vorig jaar bij de RSD wilde ik heel graag hulp bij het solliciteren, want daar was toch wel erg veel in veranderd na 25 jaar. Ze gaf mij gelijk de optie voor Interstap. Je begint het traject bij Interstap met ‘Heft in eigen hand’, om jouw motivatie en zelfsturend vermogen te versterken. Je zit dan in een groep met diverse mensen iedereen met zijn eigen doel. Nu was ik al aardig bekend met deze methode maar heb toch weer andere invalshoeken gehoord. De sollicitatietraining was voor mij een openbaring: ondanks dat ik er al heel druk mee was geweest, zoals het netwerken en het afstappen op werkgevers. Ook veel tips met do’s en don’ts bij een gesprek, en tot op de dag van vandaag ben ik heel blij met mijn CV, zowel met als zonder jaartallen.Na al deze trainingen is het de bedoeling dat je twee maal per week op locatie komt solliciteren en vertellen hoe het ervoor staat. Ook helpen Niels en Linda dan met brieven en geven tips van doe het eens zus of zo en heb je daar al aan gedacht. Ik persoonlijk heb het nooit als straf gezien en maakte er thuis ook behoorlijk werk van. Mijn motto is dan ook ‘niet opgeven, ooit lukt het’. In dit hele traject zijn er natuurlijk teleurstellingen geweest, waarna ik het advies kreeg om ook eens naar een andere mogelijkheid/richting te kijken. Daar heb ik diverse slapeloze nachten van gehad. Maar nu na 10 maanden Interstap is het mij gelukt; een baan als administratief medewerkster. Ik heb het er helemaal naar mijn zin, dit past bij me en ik zie het als een begin voor meer leuk passend werk. Zoals een wijze man tegen mij zei ‘je bent misschien kansloos maar niet kansarm’ en zo is het maar net.

  Niels en Linda, bedankt voor alle hulp en vertrouwen in mij.”