Interstap | Selectie Assessment - Interstap
Interstap.nl

Selectie Assessment

Serie 5 (1)                                     Serie 6 (2 foto's) (1)

 

De juiste kandidaat

Voor werkgevers die antwoord willen op de vraag of een medewerker/ sollicitant geschikt is voor een bepaalde functie, biedt ons selectie assessment uitkomst. We brengen de kwaliteiten en vaardigheden van de kandidaat objectief en realistisch in kaart, zodat de werkgever de juiste keuze kan maken.

 

Op maat testen

We maken het selectie assessment op maat, want de opdrachtgever bepaalt aan welke eisen en welk functieprofiel de sollicitant moet voldoen. Vervolgens testen we de kandidaat onder meer met behulp van een competentiegericht interview, capaciteitenonderzoek, persoonlijkheidsvragenlijsten en een aantal assessmentopdrachten die aansluiten bij het niveau en de complexiteit van de functie. Zo krijgt de werkgever een reëel beeld van iemands werk- en denkniveau, persoonlijke kenmerken en geschiktheid voor de functie.

 

Eerlijk antwoord

We bespreken de testresultaten persoonlijk met de sollicitant en de werkgever en vatten deze ook schriftelijk samen. De werkgever krijgt een eerlijk en betrouwbaar antwoord op de vraag of de kandidaat past bij de functie en organisatie.

 

Het selectie assessment wordt uitgevoerd door een psycholoog en duurt 1 dag.