Interstap | Screening Persoon en Werk - Interstap
Interstap.nl

Screening Persoon en Werk

Serie 5 (2)                   Serie 5 (1)

 

Snel resultaat

Onze Screening Persoon en Werk is snel, beknopt en uitermate geschikt voor iedereen die aanknopingspunten wil in de zoektocht rondom werk. Het kan zijn dat iemand op zoek is naar ander werk. Dan biedt deze screening een goede basis voor verdere oriëntatie op de arbeidsmarkt. De screening geeft ook aanwijzingen om te kijken of iemands huidige functie nog wel passend is, en wat ervoor nodig is om iemand weer optimaal te laten functioneren.

 

Goede basis

In tegenstelling tot bij het loopbaanassessment focussen we bij de screening vooral op de basisvragen. In korte tijd brengen we capaciteiten, motivatie, persoonlijkheid en de arbeidsinteresse van de kandidaat in kaart. Dat doen we met behulp van psychologische testen. De uitkomsten geven een goede basis voor de zoektocht naar werk, voor het vinden van aanknopingspunten voor duurzame inzetbaarheid in het huidige werk, en (indien wenselijk) voor het starten van een opleiding.

 

Concrete aanknopingspunten

In een persoonlijk gesprek met kandidaat en eventueel de opdrachtgever bespreken we onze bevindingen en geven we concrete aanknopingspunten waarmee de kandidaat verder kan.  Dit doen we aan de hand van een uitgebreide rapportage.

 

De screening duurt gemiddeld twee tot drie dagdelen.

 

NB: De screening is niet/minder geschikt voor medewerkers met psychische beperkingen, gedragsproblemen of forse problemen in de belastbaarheid. Daarvoor adviseren we een praktijkassessment of assessment arbeidsmogelijkheden.
Voor kandidaten die een uitgebreider loopbaanadvies willen, adviseren we het loopbaanassessment.