Interstap | Praktijk Assessment (uitgebreid) - Interstap
Interstap.nl

Praktijk Assessment

Serie 4 (4)                                       Serie 4 (1)

 

Uitgebreid observeren

Medewerkers die door ziekte lang niet hebben gewerkt en/of een beperkte belastbaarheid hebben door fysieke of mentale klachten, kunnen moeite hebben om succesvol te re-integreren.
In ons Praktijkassessment besteden we uitgebreid aandacht aan het goed observeren en onderzoeken van de mogelijkheden en beperkingen die een medewerker kan hebben. Met behulp van vele praktijkopdrachten, in een setting die veilig is en past bij het niveau en belastbaarheid, kunnen we werkgever en werknemer een gedegen advies geven over de arbeidsmogelijkheden.

 

Totaalbeeld

In het Praktijkassessment testen we een medewerker gedurende een langere periode. Dat vinden we belangrijk, omdat we uit ervaring weten dat een snelle eerste indruk niet leidt tot succes op de lange termijn. Het vraagt tijd, kennis en geduld om echt inzicht te krijgen in wat iemand aankan, welke talenten iemand heeft, welke begeleiding nodig is tijdens werk en hoe iemand bijvoorbeeld het beste leert. Daarom is ons assessment ook echt praktijkgericht. Onze kandidaten krijgen concrete taken, passend bij hun niveau, belastbaarheid en beroepsinteresse. Daarbij observeren we onder meer hoe iemand werkt, omgaat met collega’s, welk tempo het meest geschikt is en welke mogelijkheden, valkuilen en interessante functies er zijn. Uiteraard gaan we ook uitgebreid in gesprek met en begeleiden we de kandidaat volop tijdens het assessment.
Bij het Praktijkassessment maken we, indien nodig, ook gebruik van een aantal psychologische onderzoeken om werk- en denkniveau, persoonlijkheid en interesses helder te krijgen en zo tot een totaalbeeld van de kandidaat te komen.

 

Concreet advies

We sluiten elk Praktijkassessment af met een persoonlijk gesprek met de medewerker en eventueel de opdrachtgever. In een uitgebreide eindrapportage geven we in één overzicht weer wat de kwaliteiten en mogelijke belemmeringen van de medewerker zijn en welke passende vervolgstappen wij adviseren.

 

Het Praktijkassessment wordt op maat ontwikkeld, afhankelijk van de vraag en behoefte. Gemiddeld duurt een Praktijkassessment 6 weken en bestaat het uit minimaal 2 dagdelen en maximaal 4 dagdelen per week.