Interstap | Loopbaan Assessment - Interstap
Interstap.nl

Loopbaan Assessment

foto-0002 - klein                                Serie 2 (1)

 

Nieuwe loopbaanstap

Ons loopbaan assessment is er voor iedereen die de mogelijkheid van een nieuwe functie wil onderzoeken. Noodgedwongen of ‘gewoon’ omdat iemand klaar is voor een nieuwe stap, maar niet precies weet hoe deze eruit moet zien.

 

Helder beeld

Het assessment geeft een helder en eerlijk beeld van iemands kwaliteiten, talenten en voorkeuren. Verder wordt duidelijk welke aandachtspunten er zijn en wat er concreet nodig is om een succesvolle volgende carrièrestap te maken. Elk loopbaan assessment start met een gesprek waarin we samen met de opdrachtgever vaststellen welke vragen en verwachtingen er zijn. Tijdens de testdag(en) werken we onder meer met capaciteitenonderzoeken, persoonlijkheidsvragenlijsten, een competentiegericht interview en praktijkopdrachten, die aansluiten bij het niveau van de kandidaat.

 

Concreet advies

Interstap verwerkt de resultaten tot een concreet advies. Dat bespreken we altijd in een persoonlijk gesprek met de kandidaat en eventueel met de opdrachtgever. Ook beschrijven we in een eindrapportage wat de sterke punten en valkuilen van een kandidaat zijn, welke talenten iemand heeft en hoe deze verder ontwikkeld kunnen worden. En we geven advies over mogelijke vervolgtrajecten.

 

Het loopbaan assessment wordt uitgevoerd door een psycholoog en duurt gemiddeld 1 tot 2 dagen.