Interstap | Medewerkers - Interstap
Interstap.nl

Medewerkers

foto_henri

Henri Sanders

“De juiste stap op het juiste moment”

Mijn passie is mensen zelf laten ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen gebruiken om aan werk te komen. Niets gaat vanzelf, dus doorzettingsvermogen, geloof in jezelf en de wil om dat te bereiken waar je voor staat zijn de pijlers waar je op moet bouwen. Onze consulenten zijn geen hulpverleners maar zijn de coach die er voor zorgt dat onze klant daarvoor de juiste stappen op het juiste moment neemt.

 

Henri Sanders is jurist en bedrijfskundige die mede gevormd is door zijn werk. Hij heeft in zijn loopbaan gewerkt als sociaal raadsman, beambte beroepszaken, arbeidsdeskundige en manager bij verschillende bedrijven. Sedert 2005 is hij werkzaam als directeur van Interstap.

 

Thomas Krikken

Thomas Krikken

“Mogelijkheden in beeld”

Iedereen heeft honderd dingen die hij niet kan, maar altijd nog tien dingen die hij wel kan. Daar zijn wij naar op zoek. Tijdens een praktijkonderzoek bij mij in het Diagnosecentrum willen we een goed beeld krijgen van de mogelijkheden van de cliënt.   Thomas Krikken studeerde Psychodiagnostiek aan de Saxion Academie Mens en Arbeid te Deventer Mens en Arbeid en werkt sinds 2005 bij Interstap.

 

Als Coördinator van het Diagnosecentrum is hij verantwoordelijk voor de aansturing van de testassistenten en werkbegeleiders en verantwoordelijk voor de rapportage van de onderzoeksresultaten en adviezen aan zijn opdrachtgevers. Als coach ondersteunt en stimuleert Thomas de cliënten in het praktijkonderzoek bij het vergroten van hun inzicht in mogelijkheden en drijfveren.

"Onze trainingen en workshops zjin praktijkgericht en helpen concreet om succesvol te zijn"

Esther Zwartbol

“Werken is meer dan een manier om geld te verdienen”

Met een baan verdien je salaris, maar belangrijker nog: het is een manier om te laten zien wat je kunt, waar je talenten liggen en waar je enthousiast van wordt. Het is een manier om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten en van betekenis te kunnen zijn. Als je weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, kun je de juiste baan vinden. Om in dat proces een bijdrage te leveren vind ik nog elke dag fantastisch!

 

Esther Zwartbol studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na werkzaam te zijn geweest bij gemeente Apeldoorn als klantmanager, trainer en adviseur werkgeversdiensten, heeft zij in 2011 de overstap gemaakt naar Interstap. Met haar enthousiasme, resultaatgerichtheid en inlevingsvermogen werkt zij binnen Interstap als re-integratieconsulent, trainer en jobcoach.

Yvonne Kwakkel

Yvonne Kwakkel

“Mensen in hun kracht zetten”

Mensen in hun kracht zetten zie ik als mijn persoonlijke missie. Juist in tijden van werkeloosheid of ziekte is het voor cliënten lastig om op hun eigen kunnen te vertrouwen. Mijn kracht ligt in het coachen van deze cliënt om deze kracht (opnieuw) te vinden en te laten ervaren. Geloof in eigen kunnen biedt namelijk de basis tot elk succes! Ik maak veel gebruik van werkervaringsplekken waarbij cliënten zelf ervaren en aan anderen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en goede referenties waardoor een stevige basis voor betaald werk wordt gelegd. Naast het (opnieuw) opdoen van werkervaring coach ik cliënten in het solliciteren. Dit zorgt ervoor dat er regelmatig cliënten voor een sollicitatiegesprek worden uitgenodigd en de meesten inmiddels betaald werk hebben gevonden.

 

Yvonne Kwakkel studeerde Studie-en Beroepskeuze aan de Saxion Hogeschool. Na haar studie heeft ze werkervaring opgedaan als RMC consulent bij de gemeenten Almelo. In deze functie begeleidde ze jongeren richting werk of opleiding. Ook heeft ze jarenlang gewerkt binnen het MBO als docent gespreksvaardigheden, stagedocent en coach. In 2013 heeft ze de opleiding NLP practitioner afgerond. Door NLP toe te passen is ze in staat patronen bij cliënten te doorzien en ze hiervan bewust te maken. Bovendien zet ze door bepaalde coachingstechnieken cliënten in hun kracht zodat ze sneller hun doelen bereiken.

Foto Rachel

Rachel Heppenhuis

“Eerst structuur, dan werk”

Juist als je te horen krijgt dat je je baan verliest en dat je op zoek moet gaan naar ander werk,  het lastig is omdat je ver van de arbeidsmarkt afstaat, dan is het belangrijk dat er een coach is die met je meedenkt en ondersteunt. Mensen in hun kracht zetten en ondersteunen bij hun zoektocht naar werk, dat is wat ik leuk vind om te doen en waar ik goed in ben. Op een eerlijke recht door zee, maar vooral warme manier help ik mensen in hun zoektocht naar ander werk. Door mensen zelf hun positie te laten bepalen en laten ervaren dat er nog veel mogelijkheden zijn komen ze erachter hoe ze zelf hun regie weer in eigen handen kunnen nemen. Je komt tot beslissingen die je zelf hebt gemaakt en waar je  achter kan staan.  Ik ben  kritisch eerlijk en geef mensen de nodige tijd om tot beslissingen te komen en daar waar nodig help ik de koers naar ander werk te bepalen en help ik bij het verwerken van het verdriet van afscheid nemen van het oude werk. Door mijn spontaniteit en creativiteit ben ik makkelijk benaderbaar en in de dagelijkse omgang  kom ik samen met de klant vaak tot verrassende oplossingen.

 

Met de Academie Mens en Arbeid als basis en meer dan 15 jaar ervaring in het bemiddelen en begeleiden van mensen naar werk, ben ik sinds 2013 actief als zelfstandige op gebied van re-integratie, trainer, loopbaanadviseur en 2e spoorbegeleiding. Sinds 1 oktober 2016 ben ik in dienst bij Interstap om voor de klanten van Interstap mijn expertise in te zetten. Vanaf 2017 ben ik gecertificeerd jobcoach.

Linda van Donselaar

Linda van Donselaar

“Re-integreren is jezelf beter leren kennen”

Welke kwaliteiten kun je inzetten in een nieuwe baan en waar liggen ontwikkelpunten?  Wat past nu echt bij jou? Graag ondersteun ik je bij het beantwoorden van deze vragen. Zodat jijzelf in beweging komt en je kansen optimaal gaat benutten.

 

Linda is na haar studie Personeel en Arbeid aan Saxion Hogescholen te Deventer direct aan de slag gegaan als werkcoach bij het UWV. Daarna heeft ze zich 5 jaar ingezet bij Team voortijdig schoolverlaten als loopbaanadviseur. In 2012 kwam zij het team van Interstap versterken. Met haar nuchtere kijk op werk begeleidt zij dagelijks kandidaten in tweede spoor en outplacement trajecten.

 

foto_jolan

Jolanda Vink

“Flow bereiken”

Flow in het werk is belangrijk: zonder flow geen groei, vernieuwing en durf. Met flow ontwikkelen we Interstap gezamenlijk succesvol.   Jolanda Vink heeft na haar opleiding Schoevers secretaresse werkervaring opgedaan bij Essilor Benelux en drukkerij Tamminga.

 

Bij Interstap werkt ze als managementassistent voor de directeur en consulenten. Zij is achter de schermen de spin in het web en houdt zich bezig met ondersteunende, voorbereidende en organiserende werkzaamheden.

foto website Sandrien

Sandrien Bekker

“Nieuwe mogelijkheden ontdekken in de loopbaan”

De betekenis van werk is voor iedereen anders, hoe je omgaat met verandering in werk ook. Het geeft mij veel energie wanneer ik iemand kan helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en om keuzes te maken voor verandering in de loopbaan. Vergroten van het zelfvertrouwen en de verantwoordelijkheid niet overnemen maar stimuleren, is mij op het lijf geschreven.

 

De arbeidsmarkt is de rode draad in de loopbaan van Sandrien. Met ervaring als intercedent, corporate recruiter, adviseur mobiliteit en loopbaancoach kent zij het perspectief van zowel werknemer als werkgever. Deze kennis zet zij graag in voor de begeleiding van kandidaten bij loopbaanoriëntatie, outplacement en re-integratie. In 2016 heeft zij de post-HBO opleiding Loopbaancoaching bij De Baak afgerond. In 2018 volgt certificering tot Noloc erkend loopbaanprofessional.

Portretfoto Linda Jansen

Linda Jansen

“Iedereen heeft recht op een leuke baan”

Iedereen heeft recht op een leuke baan. Graag ondersteun ik mensen in hun zoektocht waarbij de vragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik centraal staan. Waar een wil is, is een weg. Met een positieve, open en nuchtere blik zie ik mogelijkheden. Tijdens de begeleiding is er sprake van samenwerking, samen met de werkzoekende het doel behalen. Afspraken nakomen en overgaan tot actie is hierbij voor mij vanzelfsprekend. Ik geniet nog steeds van ieder persoon die een baan vindt en daardoor groeit en zichzelf ontwikkelt.

 

Tijdens haar opleiding Personeel & Arbeid is Linda gestart bij USG Restart als consulent. Hier heeft zij ervaring opgedaan in outplacement, Wet Verbetering Poortwachter, het bemiddelen van jongeren met een Wajonguitkering en het bieden van jobcoaching. Na 8 jaar is zij overgestapt naar Interstap en werkt zij op locatie in Westervoort, het Deltahuis. Linda begeleidt mensen met een bijstandsuitkering, geeft trainingen, en begeleidt mensen in het kader van Wet Verbetering Poortwachter en Wajong.

Niels Schoterman

Niels is als locatiemanager aangesteld bij Interstap, waar ik mij als een vis in het water voel. Van nature ben ik een druk baasje dat van uitdagingen houdt en het fijn vindt om contacten te leggen met allerlei mensen en organisaties. Hier kan ik mijn ei kwijt. Ik zorg voor de dagelijkse gang van zaken, begeleid mensen in een dagbestedingtraject en help mensen te plaatsen bij werkgevers in de regio. Hoe meer uitdaging, des te meer geniet ik van het werk.

Niels Schoterman is opgeleid als bouwkundige, maar kwam er al snel achter dat hij daar niet hele dagen mee bezig wil zijn. De menselijke kant van het begeleiden van mensen die minder geluk hebben in de samenleving sprak hem vooral aan. Bij zijn vorige werkgever werkte hij als vestigingsmanager en naast de uitdaging van de targets lonkte het opleiden en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit alles heeft hij nu gevonden in zijn huidige baan als locatiemanager van Interstap in Westervoort.

 

Marjon Brinks

“Een baan geeft structuur in je leven”

Tijdens de trajecten met jongeren heb ik gezien dat de kracht ligt in het onderzoeken. Wat wil de jongere graag, wat zijn de ambities en welke balans is nodig? Samen kijken en op zoek naar zijn of haar balans zorgt voor mooie resultaten die duurzaam zijn. Voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt is het prettig om structuur te hebben, dit geeft houvast in je leven en geeft je leven een doel. In het begin gaat dit met vallen en opstaan, dit kan en mag. Hier wil ik graag in ondersteunen, op de manier die voor hem of haar prettig is. Wees vooral je zelf.

 

Marjon Brinks is vanaf januari 2019 werkzaam bij interstap als jobcoach. Eind 2019 is ze Noloc gecertificeerd. De afgelopen 10 jaar is ze werkzaam geweest in de zorg in verschillende functies, waaronder trajectbegeleider, coördinator arbeidsmatige dagbesteding en teammanager. De doelgroep waren jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt hier ligt haar expertise.

Anna van Laake

“Zingeving en werk gaan hand in hand”

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. In elk beroep is dit te vinden. Waar dit voor de ene, het serveren van een kop koffie met een glimlach is, is het voor een ander begeleiding bieden aan mensen die ondersteuning behoeven. In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan binnen de zorgsector. Inmiddels heb ik met veel plezier de overstap gemaakt naar Interstap. Waarin ik streef naar heldere en open communicatie. Ik leg makkelijk contacten en met mijn spontane houding vergroot ik graag mijn netwerk. Ik krijg energie van “mensen in hun kracht zetten” en van daaruit naar een passende baan te begeleiden.

 

Anna heeft haar opleidingen gevolgd op het gebied van ondersteuning van mensen in verschillende situaties. Zo heeft ze onder andere de opleidingen Sociale Dienstverlening en Sociaal Pedagogisch Werk gevolgd. Anna heeft werkervaring opgedaan bij verschillende doelgroepen binnen de clusters Zorg en Welzijn. Ze heeft onder andere gewerkt in de psychiatrische zorg, lang- en kortdurende zorg, opname afdeling en woonsettingen.

Marianne Evers

“Heerlijk als mensen weer gaan stralen”

Mensen begeleiden naar de baan waar zij blij van worden geeft mij veel energie. Het helpen en ontwikkelen van kandidaten zodat ze weer in zichzelf gaan geloven, dáár ligt mijn passie. Tevens begeleid ik, als gecertificeerd jobcoach, mensen op de werkplek, met het doel om de werkgever en de kandidaat ieders talenten/valkuilen optimaal te laten ontdekken, herkennen en benutten. Daarnaast ben ik bezig met het geven van sollicitatietrainingen. Je talenten kennen en dat goed over brengen naar een werkgever is voor iedereen een uitdaging. Ik begeleid kandidaten zowel individueel als in groepsverband om hun sollicitatievaardigheden te optimaliseren.

 

Marianne heeft de opleiding HBO maatschappelijk Werk en Dienstverlening op Hogeschool de Horst in Driebergen gevolgd. Werkervaring heeft ze opgedaan bij Timing als intercedent, medewerker werving en selectie bij het flexbureau van het ziekenhuis Gelderse Vallei, intercedent bij Start People Medi Interim en als trainer bij Opella in Ede.